De witte pijltjesroute (2,3 km.)

Honden zijn bij deze wandelroute niet toegestaan.

Deze wandelroute is ook beschikbaar als ‘WildPlukWandeling’.

De aparte folder met beschrijving en recept is verkrijgbaar bij o.a. Hotel Grand-Café Restaurant Anno Nu, Dorpsstraat 39.  

Ontdek hoe lekker het landschap in Oostkapelle is!

1. Je loopt door de Molenweg, één van de oudste straten van Oostkapelle. Deze weg is vernoemd naar de korenmolen die hier vroeger stond. Toen de bomen rond de molen te hoog werden, is de molen in 1858 afgebroken en aan de Noordweg in steen herbouwd.

2. Op het bord aan de rechterkant kun je informatie lezen over Hof Buitenlust.

3. Let rechts op de bijzondere topgevel van het Koetshuis van Buitenplaats Molenwijk (RM). Het huis zelf ligt iets verderop. Deze buitenplaats werd voor het eerst vermeld in een verkoopakte uit 1746. Als je richting Aagtekerkseweg kijkt, ligt rechts een restant van de “overweide” met een veedrinkput van deze buitenplaats.

4. Sla het Broeksepad in. Je loopt nu op het nieuwe Landgoed Buiten Pekelynge, het eerste nieuwe Walcherse landgoed in 150 jaar! Links van het Broeksepad ligt de ‘Hof van Heden’, bestaande uit een hoogstamfruitboomgaard en een ‘Snoeptuin’. Neem gerust een kijkje!

5. Op Campingpark & Wellness “Ons Buiten” speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Geniet onderweg van de campingsfeer en het prachtige uitzicht op de Dorpskerk.

6. Via het Buitenpaadje loop je terug naar het InfoKnoopPunt ’t Wachtertje (i)